02 mája 2013

Kapitola 1. aplikácie na chudnutie : Váženie a strava



 V prvej časti sa budem seriálu o chudnutí sa budem venovať úplným triviálnym veciam.

- Na začiatok každého chudnutia by ste sa mali odvážiť a v pravidelnom vážení pokračovať ďalej. Nič vás nenamotivuje viac ako to , že budete viditeľne vidieť že sa čísla na váhe znižujú a že vy napredujete za svojím cieľom. Na to existuje jedna šikovná aplikácia - LIBRA
     Do aplikácie si zaznamenávate sami svoje pravidelné váženia a po pár dňoch ( nanajvýš 2 týždňoch )  popri cvičení a úprave stravy budete vidieť prvé výsledky prehľadne v grafe. Aplikácia ponúka prehľadné záznamy bez zbytočností . Bude vás informovať o aktuálnej skutočnej váhe , a mesiaci s najvyššou zmenou hmotnosti , vypočíta vašu BMI a určí podľa vašej výšky optimálnu hmotnosť aj približný termín kedy ju dosiahnete pri súčasnom tempe chudnutia.

+ Proste jednoduché , prehľadné a zadarmo :)


----------------------------------------------------------------------------------

 - Vraví sa že 70 % úspechu pri chudnutí je strava. Zväčša vám tréner vypracuje podľa vašej situácie jedálniček , ktorý je na vás ako ušitý.V tom horšom prípade si začnete robiť jedálniček sami  a inšpirujete sa pri tom niektorou z diét , ktoré možno zaberú rýchlo ,ale nebude vám to jednak chutiť a určite sa po čase začnete bojovaťso známym JO-JO efektom.

    Menší kompromis medzi týmito dvoma cestami je tiež ukrytý v jednej praktickej aplikácii. Názov tejto aplikácie je viac než prozaický - Kalorické tabuľky. Aplikácia spolupracuje a čerpá informácie z rovnomennej stránky - kaloricketabulky.cz. Aplikácia vyžaduje registráciu na tejto stránke a po nej vám sprístupní celú databázu jedál ( po česky ) aj s energetickými hodnotami ku každému z nich. Jednoducho si potom stačí zaznamenávať do aplikácie čas , množstvo a druh jedla a aplikácia vám všetko zaznamená a po vložení údajov o vašej hmotnosti a výške vám aj určí optimálne denný príjem kalórii. V čom je aplikácia dobrá je , že vám poskytne celkom prehľadné info o tom ,čo zjete a niekedy vás kalorické hodnoty fakt prekvapia. A to donúti aj jedáka dať si radšej niečo menšie a obmedziť niektoré nezdravé jedlá , o ktorých možno ani nevie.

 + Aplikácia je tiež zadarmo , ale vyžaduje pripojenie na wifi alebo internet ( všetky údaje si ukladá na internete ). Obsahuje veľmi obsiahlu databázu jedál s potrebnými energetickými hodnotami.



Dobre , motiváciu a stravu máme vyriešenú poďme sa pozrieť na pohyb v ďalšej časti nášho seriálu o chudnutí -)

Pozri tiež :
Morphy Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára