04 septembra 2012

Ted (2012)





Réžia : Seth MacFarlane
Hrajú  : Seth MacFarlane, Mark Wahlberg, Mila Kunis,
             Giovanni  Ribisi
Vydanie : 29. júna 2012
Trvanie : 106 min.

             Skúste si predstaviť že máte 13 rokov, nemáte kamaráta, nik sa s vami nehrá, a jediný skutočný priateľ leží u vás na posteli, nevie rozprávať a ešte k tomu je plyšový. To je prípad malého Johna, ktorý od zúfalstva v jeden zimný večer vysloví prosbu, aby jeho plyšový medvedík ožil. Ako správne tušíte, jeho želanie sa splní, a John a medvedík (mimochodom Ted), sa stanú kamarátmi na život a na smrť. Ted je Johnovým dôverníkom po celý život, nekonečné hry a naháňačky ich sprevádzajú až do dospelosti... STRIH !!!
             Nenechajte sa zmýliť. Tak ako John, aj milý plyšový medvedík musí raz dospieť, a keďže obaja dospievajú v Amerike, niet sa čomu čudovať že frázu "I love you" strieda čoraz častejšie "Fuck you". Už len úvodná scéna filmu zobrazujúca oboch hlavných hrdinov fajčiacich na gauči (Cigara + bongo), hovorí za všetko. Obaja vyrástli do krásy a slovami "fuck", "anal", "shit", "babe", "cock" a neviem ešte ktorými inými, vôbec nešetria. Skrátka ide o flákačskú komédiu, povedal by som že je to mix medzi Prcičkami a Toy Story.

             Príbeh filmu je v podstate dilemou Johna medzi flákačským spolunažívaním s Tedom a budúcnosťou s jeho priateľkou Lori. Ide o to, že Lori sa chce pohnúť vo vzťahu vpred, avšak bez toho, aby bol John stále ovplyvňovaný Tedovými večierkami, oplzlosťami, chlastaním, a podobne. Dokonca sa naskytne aj riešenie v podobe Donnyho, ktorý chce Teda kúpiť pre svojho rozmaznaného syna. Príbeh však naberie obrátky keď Tedovi začne ísť "o plyš".Celý film je prešpikovaný tými najbláznivejšími scénami, hláškami (pesnička Fuck you thunder !!!), oplzlými slovami, napätím, smútkom, dokonca tu nájdeme aj odkaz na Dobyvateľov stratenej archy.
             Obsadenie filmu nie je to najhviezdnejšie, avšak MacFarlane si Teda zahral evidentne s chuťou, čo sa odzrkadľuje na celom dojme z filmu. Všetky gagy dopĺňa môj obľúbený Mark Wahlberg, ktorý si konečne zahral niečo uvoľnené, a trochu nehy a zdravého rozumu vnáša do príbehu Mila Kunis. Čo sa týka Giovanniho Ribisiho, aj tu ukázal, ako krásne dokáže zahrať parchantov a psychopatov v jednom. Po Kontrabande a Avatarovi znova záporák. Mimochodom v Kontrabande si zahral spolu s Wahlbergom. Tak či onak, môžme konštatovať že Ribisimu záporáci sedia ako riť na šerbeľ - ďalšia skvelá voľba do obsadenia. Títo štyria sú azda to najznámejšie čo v záverečných titulkách prečítame, za zmienku možno stojí ešte Sam J. Jones - predstaviteľ Flasha Gordona, ktorý si vo filme zahral sám seba.
             Ak čakáte že film porovnám s MacFarlaneovým sitcomom Family Guy, bohužiaľ sa tak nestane. Zo seriálu som nikdy nevidel ani jednu časť (priznávam, neťahá ma ten typ animáku). Film však možno porovnávať so South Parkom, kde Ted vyslovuje kilá nadávok, a South Park tony. A lepší vrabec v hrsti ako holub na streche. Napriek nadávkam, Ted využíva o dosť inteligentnejší humor, a určite neprestrieľa tak ďaleko ako SP. 
             Ted vo mne zanechal dojem nadpriemernej komédie vtipnými hláškami, odkazmi na iné filmy (čo ja milujem), výborným obsadením a trvaním filmu (106 minút - zlatá stredná cesta). ZATIAĽ najlepšia komédia roku 2012. Bodka.                                                                    87%

             


             
Unknown Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára