08 septembra 2012

Project X (2012)



Žáner : komédia
Réžia : Nima Nourizadeh
Hrajú : Thomas Mann, Oliver Cooper a Jonathan Daniel, Martin Klebba
Rok vydania : 2012
Trvanie : 88 minút
Štát : USA



         




           Recenzia na film Project X je realtimová a píšem ju popri sledovaní tohto filmu (Project X).
       Už v úvode vidno že film ponúkne divočinu, keďže miesto úvodných titulkov sa objavia oznamy ktoré sú vlastne poďakovaním a ospravedlnením obyvateľom Pasadeny a miestnym verejným zložkám za to aké škody spôsobili natáčaním filmu. Čo iné sa však dá čakať od tvorcov filmov Hangover I a II. Konkrétne sa jedná o producenta Todda Phillipsa, ktorý sa na spomínaných filmoch podieľal režisérsky. A to podotýkam že Vo štvorici po opici I a II patria k mojim obľúbeným filmom.
        No ale späť k X-ku. Už prvých pár minút naznačuje že ide tak povediac o ortodoxnú americkú teenagerskú najebávku (komédiu) natáčanú ručnou kamerou, trhavými a rýchlymi pohybmi (Handshaked camera). Uvidíme či aspoň príbeh bude stáť za to, keďže tento štýl natáčania ála Paranormal activity nemám moc v láske. 
        Príbeh je napísaný (aspoň podľa prvých pár minút a upútaviek k filmu) na úrovni 13 ročných 
teenageriek. Zopár mladých chalanov - loserov chce na oslavu dospelosti Thomasa usporiadať SILNÚ PAŘBU, HOUSEPARTY, takú pri ktorej by aj Stifflerove bengály vyzerali ako sedenia s psychológom. A podotýkam prvý "originálny" nápad vo filmoch : "rodičia niesú počas bengálu doma !!!" A ako v každom filme ide hlavným hrdinom získať si rešpekt a konečne "zasunúť", "dostať sa na neviemkoľkú métu", "vopíchat", atď atď atď.
        Po nudnom začiatku konečne vychádza na svetlo akcia, v podobe lavíny ľudí, ktorí zavítajú do Thomasovho domu a party začína. Desiatky mladých báb, chalanov o nuly menej, chlastajú, tancujú, skáču na trampolíne, fajšia, fetujú, a do toho Thomasov domáci miláčik. Psík ktorý sa potuluje pomedzi ľudí a nakoniec skončí priviazaný o héliové balóniky miznúc v diaľke. Pri tejto scéne som nedokázal udržať vážnu tvár :). Párty spočiatku ohraničená len na okolitý pozemok domu Thomasových rodičov sa vymkne kontrole a desiatky podnapitých ľudí vtrhne do baráku. Vtedy začína peklo.
        Návštevník ktorý preletí cez okno, sparalyzovaný sused, policajné hliadky, extáza na zemi, 
bazén do ktorého môže človek ísť len nahý, odtrhnutý luster a podobne, to je len zlomok zo všetkého čo si usporiadatelia a ani hostia nebudú pamätať.
        Čo sa týka hereckého obsadenia, režisér aj producent stavili na pomerne neznámych hercov Thomasa Manna, Olivera Coopera a Jonathana Daniela. Na svojich kontách zatiaľ nemajú mnoho filmov, a keď, tak také, ktoré na Slovensku a v Európe pozná málokto. Zo známejších osobností môžeme spomenúť Martina Klebbu, ktorý hral v sérii Piráti z Karibiku trpaslíka Martyho.
        Soundtrack filmu pozostáva z pesničiek od AMGho, Walea, Dr. Dre, Snoop Dogga a mnoho iných, sedliacky povedané, silno pridajte basy na svojom domácom kine a uvidíte ten bengál. 
        Keďže sa pomaličky blíži koniec filmu, musím trošku pridať na hodnotení. Časom sa objavia aj vtipné scény, a ako film graduje, je ich viac a viac. Závisí už len od diváka ako sa k danej úrovni humoru postaví. Ak ste niekto kto nemá rád americké uletené komédie, tak radšej tento film ani nepozerajte. Bude to stráta času a z kina alebo domáceho kina :D vyjdete znechutení. Ak ste však človek čo dokáže povoliť uzdu fantázii a humoru, dokáže sa zasmiať na grcanici rozprsknutej na čelnom skle alebo utopenom meďáku, tento film je práve pre vás. A nakoniec, či už patríte k prvej alebo druhej skupine, myslím že tento film môžme zhrnúť jednou vetou. ONLY IN AMERICA !!!

A dobrá rada nakoniec : Nikdy nezdieľajte pozvánku na narodeninovú párty na nete. Nedopadne to dobre ;-)
Unknown Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára