04 septembra 2012

Mrcha Učiteľka ( Bad teacher )





Žáner : Komédia
Réžia : Jake Kasdan
Hrajú : Cameron Diaz , Lucy Punch , Justin Timberlake, Jason Segel ...
Vydanie : 2011
Trvanie : 92 min.
Štát : USA






Na začiatok kalendárneho školského roka nepoznám nový film s vhodnejším námetom ako tento. Ako už názov filmu napovedá , celý dej sa bude točiť okolo nie tak dobrej učiteľky. Zabudnite však na spomienky na mrchu učiteľku zo základnej školy ,ktorej vrásky desili už vašich rodičov keď boli ešte školopovinní , chodila v bielom plášti a  s dlhým pravítkom ako „výchovným nástrojom“a z ktorej šiel niekedy mráz po chrbte. Hlavnú úlohu "zlej" učiteľky Elizabeth stvárnila Cameron Diaz , na ktorú sa teda dá pozerať ( ako mrchu učiteľku by ju bral asi každý chlap – ten temperament, modré oči a pekný zadok sú atribúty , ktoré udržia mužskú pozornosť aj celú vyučovaciu hodinu :D ).



Elizabeth (Cameron Diaz ) je prototyp zlatokopky , ktorá si uvedomuje, že  je fakt sexy má v živote len jeden cieľ. Nájsť si pekného a najmä bohatého partnera , ktorý bude sponzorovať jej záľuby v luxuse. Učenie nenávidí, študenti sú pre ňu chudáci , učitelia čudáci a mimoškolské aktivity si predstavuje trochu svojsky. Holduje alkoholu , marihuane , sexu a barom . Už sa jej sen čoskoro splní , zámožný snúbenec však pod tlakom svokry a zdravého rozumu od plánov svadby ustúpi, čo sa Elizabeth vôbec nepáči. Po letných prázdninách je teda nútená vrátiť sa na svoje predošlé pracovisko na základnú školu , tento raz bez drahého oblečenia a už nie na drahom mercedese. Jej cesta za jej snom nájsť si bohatého „sponzora“ je opäť na začiatku. Už už to vyzerá , že sa jej to predsa len v školskom prostredí podarilo, keď na chodbe narazí na celkom schopného , ale najmä bohatého dediča ( Justin Tiberlake ), ktorý sa dal na cestu učiteľa. Tento trochu naivný učiteľ algebry nepatrí do strednej triedy ako ostatní členovia učiteľského zboru a navyše je po rozchode s priateľkou. Elizabethine plány však prekazí jej prehnane aktívna kolegyňa Amy ( Lucy Punch ) , ktorá je jej úplny opak.



"Lucy Punch nie veľmi známa anglická herečka , ktorá ale zas nie je okukaná ako Cameron Diaz a pozerá sa na ňu veľmi dobre :) "


Tieto dve konkurentky prejdú po čase premenou a ako sa vraví, nie je všetko zlato čo sa ligoce.

Film je typická americká komédia , ktorá trochu pobaví , vôbec neurazí . Bohužiaľ si myslím , že z daného prostredia sa mohlo vyťažiť viac vtipných scénok. Čo však poteší mužské srdce ( a nie len to ) , sú občasné sexy scénky Cameron Diaz , ktorá už nie je najmladšia a narovinu ani úplna sexbomba , stále ma svoj sexapiel . Film trvá 92 minút, čo je tak akurát na zabitie voľného večera. Priemer.



trailer

Hodnotenie :
75 %
Unknown Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára